Sitruuna-tuorejuustopullat

Vielä ainakin yksi sitruunainen resepti tähän kevääseen! Kaikenlaiset makeat ja raikkaat pullat, donitsit ja munkit kuuluvat vappuun. Tällä kertaa halusin kokeilla pullia, joissa on runsaasti makua ja täytettä. Täyte koostuu itse keitetystä sitruunatahnasta ja vegaanisesta tuorejuustosta. Pinta raidoitetaan vielä sokerikuorrutteella ja päälle voi halutessaan raastaa vielä sitruunankuorta. Nämä pullat on todellakin övereitä, mutta sillä lailla hyvällä tavalla! 😄

Sitruuna-tuorejuustopullat

 • Annoksia: 20
 • Tulosta

Pullataikina

 • 2 ½ dl kauramaitoa
 • 1 pss kuivahiivaa / 25 g tuorehiivaa
 • 1 dl sokeria
 • 1 tl kardemummaa
 • n. 7 dl vehnäjauhoja
 • 100 g maidotonta margariinia
 • ripaus suolaa
 • 1 rkl sitruunan kuoriraastetta

Lemon curd

 • 1¼ dl sitruunamehua
 • 2 tl sitruunan kuorta
 • 1 prk (a’ 329 g ) kondensoitua kookosmaitoa
 • 2 rkl maissitärkkelystä
 • 1 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria
 • ripaus suolaa 
 • ripaus kurkumaa väriksi

Täytteeseen 1 – 2 dl lemon curdia (resepti yllä) ja 1 rs (a`200 g) maidotonta maustamatonta tuorejuustoa (esim. Violife Creamy)

Tomusokerikuorrute

 • 2 ½ dl tomusokeria
 • 2 rkl sitruunamehua
 • 2 rkl sitruunan kuoriraastetta

Ainekset

 1. Valmista pullataikina. Sulata margariini. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva, sokerit, kardemumma ja suola. Lisää noin puolet jauhoista muutamassa osassa ja sekoita taikinaa hetki. Lisää loput jauhot vähitellen samalla koko ajan kädellä vaivaten. Voit maustaa taikinan halutessasi raastetulla sitruunankuorella. Lisää sulanut margariini alustamisen lopulla. Vaivaa taikinaa ja tunnustele, onko jauhoja tarpeeksi. Taikina saa jäädä mielummin hieman liian löysäksi kuin paksuksi.
 2. Taikina on valmista, kun se on 1. kimmoisaa, 2. irtoaa kulhosta ja 3. irtoaa kädestä. Kohota taikinaa noin tunti joko leivinliinalla peitettynä tai esimerkiksi mikroaaltouunissa (vedoton ja lämmin paikka). 
 3. Taikinan kohotessa valmista lemon curd. Mittaa kaikki lemon curdin ainekset kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna hiljalleen, kunnes seos sakenee. Siirrä levyltä ja jäähdytä esimerkiksi vesihauteessa.
 4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kauli suorakaiteen muotoiseksi (n. 25 × 40 cm) levyksi.
 5. Sekoita tuorejuusto ja makusi mukaan valmistamaasi lemon curd -tahnaa suht tasaiseksi massaksi. Levitä täyte kaulitulle taikinalevylle. Kääri tiiviiksi rullaksi.
 6. Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä 3–4 cm leveitä viipaleita. Nosta viipaleet leikkuupinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille tai paperisiin muotteihin. Painele pullia hieman matalammiksi.
 7. Kohota sitruunapullia leivinliinalla peitettynä n. 30 minuuttia.
 8. Paista sitruunapullia 225 asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
 9. Lopuksi valmista kuorrute. Sekoita tomusokeriin sen verran sitruunamehua, että saat notkean kuorrutuksen. Valuta kuorrutus jäähtyneille sitruunapuusteille. Viimeistele pullat halutessasi sitruunankuoriraasteella.

Ohje

Huom! En ole kokeillut täytettä muunlaisella tuorejuustolla, joten en voi luvata miten muut tuotteet kestävät uunissa kuumentamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s