Pehmoiset banaani-marjamuffinit G

Huomasin, ettei netistä löydy vegaanista marjaisaa banaanimuffinien reseptiä (varsinkaan tällaista välipalaversiota). Päätin korjata tilanteen! Joten tässä tulee vegaaniset, gluteenittomat, soijattomat, kuitupitoiset ja miltei sokerittomat välipalamuffinit. Meillä tällaiset marjaisat välipalamuffinit ovat jatkuvassa käytössä. Muffineja on oltava aina pakkasessa, josta niitä on helppo lämmittää nopeaksi välipalaksi. Yksikin tällainen pullea muffini on jo ihan kelpo välipala.

Banaanimuffinin idea on, että banaanin ansiosta lisättyä sokeria ei taikinaan juuri tarvita. Banaani tekee muffiniin myös kuohkean rakenteen. Pellavansiemenet ja mantelijauhe tuovat lisäkuitua ja hyviä rasvoja. Olen tykästynyt kaurajauhoihin, kaurassa on herkullisen ”pyöreä” maku. Kaurajauhosta tehdyt leivonnaiset eivät kuitenkaan kohoa niin hyvin, joten kaverina on hyvä olla myös muita jauhoja. Gluteenittomia reseptejä toivotaan ihan tosi usein, joten tällä kertaa ajattelin tehdä reseptistä myös gluteenittoman.

Olen vasta aloittelija gluteenittomassa leivonnassa. Erilaisissa leivontoseoksissa on paljon eroja. Isoja eroja aiheuttaa käytettyjen jauhojen laatu ja se, onko sisältääkö seos psylliumia. Psyllium on ratamokasvin kuivatusta siemenkuoresta valmistettu kuitulisä. Sitä käytetään usein etenkin gluteenittomassa leivonnassa, koska se tuo leivonnaisille samanlaista sitkoa ja kuohkeutta kuin gluteeni niihin toisi. Psyllium on todella kuitupitoista ja se turpoaa runsaasti nesteessä. Virtasalmen viljatuoteen leivontaseoksessa on psylliumia, kun taas Semperin vastaavassa ei. Semperin seoksessa on myös sokeria. Olen testannut muffinit hyvällä lopputuloksella molemmilla seoksilla. Virtasalmen seoksella rakenteesta tulee vähän tuhdimpi ja kuitupitoisempi.

Pehmoiset baanani-marjamuffinit

 • Annoksia: 12
 • Tulosta

Ainekset

 • 3 ruskeapilkullista banaania
 • 3 dl kauramaitoa
 • ½ dl rypsiöljyä
 • 1 tl kardemummaa
 • 3 rkl pellavansiemenrouhetta
 • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Virtasalmen viljatuote vaalea jauhoseos tai Semper fin mix)
 • 3 dl gluteenittomia kaurajahoja
 • ½ dl mantelijauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl vaniljasokeria
 • neljä kourallista (n. 3 dl) valitsemiasi pakastemarjoja, esimerkiksi mustikoita ja vadelmia

Ohje

 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
 2. Muussaa banaanit haarukalla soseeksi – soseen ei tarvitse olla sileää, vaan vähän sinne päin. Sekoita joukkoon kauramaito, öljy, kardemumma ja pellavansiemenrouhe. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää sitten taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon marjat.
 3. Jaa muffinivuokiin tai muffinipellille. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Varmista muffinin kypsyys tikulla kokeilemalla, jos tikkuun ei jää taikinaa, muffini on kypsä. Anna jäähtyä ja nauti.

Muokkaa vauvalle! Nämä muffinit käyvät vauvan maisteltaviksi pienin muutoksin kudesta kukaudesta eteenpäin. Jätä pellavansimenrouhe pois reseptistä. Jätä myös vaniljasokeri pois reseptistä, voit laittaa tilalle vaniljajauhetta. Käytä nesteenä alle 12 kk vauvalle luomukauramaitoa (eli ei vitaminoitua versiota) tai vettä. Gluteenittomaksi jauhoseokseksi suosittelen vauvalle vitaminoimatonta ja sokeritonta jauhoseosta, eli vaikkapa tuota Virtasalmen viljatuotteen seosta.

Vinkki! Jos sinulla ei ole gluteenittomia jauhoseoksia, eikä muffinien tarvitse olla gluteenittomia – voit hyvin käyttää jauhoseoksen tilalla vehnäjauhoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s