Mausteiset tofupalat G, (Koko perheen vegaaninen välipalakirja)

Tammikuu on aivan pian täällä! Sehän tarkoittaa, että aivan juuri starttaa vuoden herkullisin haaste – eli tietysti vegaanihaaste! Jos et ole vielä ottanut haastetta vastaan, nyt on siihen hyvä hetki. Klikkaa itsesi Vegaanihaaste.fi ja ilmoita itsesi mukaan! Kokosin viime vuonna vegaanihaasteen kunniaksi kivan nipun helppoja ja nopeita perusreseptejä blogista, löydät ne tästä. Ennen tammikuuta juhlitaan kuitenkin vielä uutta vuotta ja tässäpä tulee helppo naposteluohje dipin kaveriksi. Jos joku on joskus väittänyt, että tofu maistuu märälle pyyhekumille – näillä mausteisilla tofupaloilla kumoat varmasti kaikki ennakkoluulot!

Miedonmakuinen tofu muuntuu maukkaiksi naposteltaviksi sopivilla mausteilla. Tässä ihanan simppelissä ohjeessa tofu revitään suupaloiksi, mausteseoksen ainekset sekoitetaan tahnaksi ja lisätään tofupalojen joukkoon. Paloja sekoitellaan hetki ja sitten koko komeus on valmis uuniin. Tuloksena on ihanan napakoita, mausteisia dippailtavia. Ohje on pieni maistiainen tammikuun alussa julkaistavasta mun ja Noora Laine-Müllerin Koko vegaaninen välipalakirja – keittokirjasta. Kirja on aivan mahtava paketti vegaanisia, värikkäitä, monipuolisia ja herkulllisia välipalareseptejä. Kirja on nyt ennakkotilattavissa esimerkiksi Adlibriksella tämän linkin takana. Kirjasta voit lukea lisää tästä postauksesta.

Ohje on vaikeusasteeltaan naurettavan helppo. Kuinka helposti voikaan saada herkullista!

Tämä ohje ei ollut hitti syntyessään. Ohjetta on testattu ja testattu uudelleen ja uudelleen, kunnes mausteet ja paistoaika- ja lämpö olivat kohdillaan. Rakastan tofua ja jonkunlaiset tofunugetit ovat olleet jo pidemmän aikaa reseptikehityksessä kotikeittiössäni. Pahaksi onnekseni olen surkea leivittäjä ja aina loppujen lopuksi huomaan sormieni olevan paljon paremmin leivitetyt kuin itse ruoan (apua :D). Useiden kokeilujen jälkeen resepti viimein onnistui nappiin ja voi kuinka iloinen olinkaan. Ostan usein maustamatonta tofua hätävaraksi pakkaseen ja siitä onkin kiva tehdä näitä mausteisia paloja – vähintään tuplana! 😉

Helpot mausteiset tofupalat G

  • Annoksia: 4
  • Tulosta

Ainekset

  • 1 pkt (a`250g)  maustamatonta tofua
  • vajaa 1 dl ravintohiivahiutaleita
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl sipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl soijakastiketta (tarvittaessa gluteenitonta) 
  • 1 rkl ketsuppia
  • (½ dl vettä)

Dippi

  • 100 g vegaanista creme fraichea (esim. Friendly Vikings Sour Oat) TAI 50 g makeuttamatonta soijajogurttia + 50 g vegaanista majoneesia
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua

Ohje

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla. 
  2. Ota tofu paketista. Puristele hellästi enimmät nesteet pois ja taputtele vielä puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla kuivaksi. Revi suupalojen kokoisiksi paloiksi. 
  3. Sekoita marinadin kuivat aineet sekaisin. Lisää soijakastike ja ketsuppi. Lisää lopuksi tarvittaessa vesi pienissä erissä. Seoksen tulee olla tasaista, hieman tahnaa juoksevampaa.
  4. Pyörittele tofupalat tahnassa ja asettele leivinpaperi päälle uunipellille. Paahda 180´c n. 20 min. Tofupalojen kuuluu olla nahkeita, mutta ne eivät saa ottaa liikaa väriä. 
  5. Sekoita dipin ainekset ja tarjoile se tofupalojen kanssa.

Vinkki! Tofupalat voi tehdä myös air fryerilla. 170 astetta & 9 min on aika toimiva yhdistelmä. Puolessa välissä kypsennystä paloja voi hieman käännellä.

Jätä kommentti